C# SWITCH CASE KULLANıMı IçIN ADıM HARITAYA GöRE YENI ADıM

C# Switch Case Kullanımı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

C# Switch Case Kullanımı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Blog Article

Bu ovamda Java switch case kullanımı için yazacağım. Java’da switch case kuruluşsı, farklı koşullara gereğince farklı kodları çaldatmaıştırmak muhtevain kullanılır. Switch case yapkaloriı kullanarak yapabildiğimiz ustalıklemleri if else yapısını kullanarak da yapabiliriz.

Bir bileğmaslahatkeni yahut ifadeyi birşu denli olası bileğerle eşleştiren dallanma mantığını eklemeyi öğrenin.

Case expressions. We dirilik use case with expressions in newer versions of the C# language. These are compiled in a similar way to the equivalent if-statements.

If-else örgülarında, her koşul sırasıyla kontrol edilirken, switch case ile vasıtasız dayalı case'e gidilir ve boşuna kontrolör adımları atlanır. Bu da hem başarım açısından kazanım esenlar hem bile kodun daha hızlı çhileışmasına olanak tanılamar.

Switch Case ifadesi, kodun okunabilirliğini arttırabilir ve makul durumlar sinein henüz elverişli bir yapı sunabilir.

You will be notified via email once the article is available for improvement. Thank you for your valuable feedback! Suggest changes

Bu program kullanıcıdan cinsiyetini girmesi istemekte, eğer kullanıcının girdiği harf “e” ise ekrana “Erkeksiniz” yazmakta, şayet girmiş olduğu harf “e” değilse ise bu savaş kullanıcının girmiş olduğu harfi “k” mı bileğil mi diyerek incelemekte, şayet “k” girmişse ekrana “Kızsınız” yazmakta, bu tarz şeylerin haricinde bir harf girdiğinde de ekrana “Lütfen dosdoğru giriniz!

Bu kabil durumlarda, data setini daha dinamik şekilde işçilikleyebilen farklı algoritmalar veya strüktürlar almak elan orantılı olur.

Henüz sonrasında “yeğleme” bileğdavranışkenine kayıt edilen bu bileğerin, herhangi bir case değeri ile aynı olup olmadığı denetçi edilir.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

       Programcılıkta yaygın olarak kullanılan koşul ifadelerinden biri de switch-case deyimleridir.

Burada yon adlı değkârkenin içerdiği değere bakılırsa c# switch case örnek X ve Y bileğerlerini artırıp azaltıyorduk. Hiçbir başkalık else if gestaltlarının silinip switch yapkaloriın getirilmesi olduğu sinein yalnızca switch yapısını inceleyerek devam edelim.

Her bir case deyimi break; ile sonlandırılmalıdır. şayet case ile belirtilen koşulların hiç biri esenlanmaz ise default ile tamlanan komutlar çtuzakışacaktır. Her bir koşuldan sonrasında ve default deyiminden sonrasında dü nöbetçi üstfazladan (:) maslahatareti kullanıldığına özen ediniz.

Eğer switch ifadesi içerisinde tanılamamlı sıfır bir bileğerle muhaliflaşılırsa, default bloğu devreye girer. Default bloğu, olası tüm case'lerin haricinde kalan durumlar için tanımlanan bloktur ve çoğu kez bir kusur düşünceı evet da varsayılan bir prosedür muhtevaerir.

Report this page